Wilson Flex

După ce a petrecut doi ani de lucru îndeaproape cu Groot Ship Design și Arkon la dezvoltarea sistemului electric de economisire a energiei, Eekels a primit o comandă pentru ingineria de bază și livrarea sistemului electric, precum și pentru automatizarea și sistemul CCTV integrat. Wilson Flex este un cabotier Hanse Eco și proiectat pe baza celor mai recente dezvoltări tehnologice pentru a minimiza efectele transportului asupra mediului.

Sistemul electric se bazează în jurul unui tablou principal de curent continuu care este alimentat de un generator cu magnet permanent (PM) acționat de motorul principal și/sau două generatoare auxiliare. Generatoarele sunt conectate la distribuitorul DC prin intermediul unui invertor Active Front End (AFE) și, respectiv, două redresoare. Pentru utilizatorii sistemului electric de bord este prevăzut un tablou de distribuție AC, care este alimentat de distribuitorul DC prin două convertoare de rețea de 90 kW (convertoare DC/AC). Întregul sistem este integrat în distribuitorul de curent continuu, împreună cu propulsorul de prova de 300 kW.

Eekels folosește propria sa platformă MAS©, pe care a dezvoltat-o intern, atât pentru automatizare, cât și pentru sistemul CCTV. Acest lucru asigură transparență în configurarea sistemului cu un nivel ridicat de integrare care urmărește reducerea costurilor OPEX. Pentru aceasta sunt prevăzute mai multe sisteme inteligente, iar sistemul de management al puterii (PMS) este adaptat pentru utilizarea optimă a generatoarelor și a motorului principal.

Această comandă este perfect în acord cu portofoliul lui Eekels. Eekels consideră optimizarea coastelor drept una dintre principalele sale priorități, având în vedere că piața de marfă pentru cabotierelor este încă sub presiune din cauza ratelor scăzute de transport, dar, pe de altă parte, acestea trebuie încă să inoveze și să devină mai ecologice. Eekels oferă mai multe soluții pentru aceasta, care urmăresc reducerea OPEX la costuri de investiții atractive.

Stuur project door