Feribotul Bryggen

La începutul lui 2019, Eekels a fost aleasă de Damen pentru a participa la un proiect durabil: construirea a cinci feriboturi noi de tip 2306 E3 complet electrice. Misiunea a fost extinsă ulterior la șapte feriboturi electrice, toate acestea fiind folosite pentru transportul public în centrul orașului Copenhaga. Datorită sistemului de propulsie complet fără emisii, emisiile totale din transportul public din Copenhaga sunt estimate să scadă cu 2,5% pentru CO2, 10% pentru NOx și 66% pentru particule. Fiecare e-feribot poate transporta până la optzeci de pasageri. Absența motoarelor diesel înseamnă că acestea funcționează silențios și fără vibrații.

Contribuția lui Eekels la acest proiect ambițios și ecologic poate fi descrisă ca fiind mare și unică. De exemplu, Eekels a proiectat și/sau integrat toate sistemele esențiale. Printre altele, Eekels a dezvoltat un sistem de management al energiei, care reglează fluxurile de energie necesare propulsiei electrice și reîncărcării bateriilor de la bord. Reîncărcarea are loc de la o stație de încărcare de la mal în timpul acostării și durează doar câteva minute. Eekels a integrat atât sistemele de management al bateriei, cât și sistemele de încărcare rapidă și, de asemenea, a proiectat, furnizat și instalat sistemul pentru încărcare peste noapte. De asemenea, Eekels a proiectat și furnizat întregul sistem de propulsie, bazat pe driverii Aradex, inclusiv dispozitivele de distribuție DC și AC asociate și birourile de pod.

 

Eekels a echipat feriboturile electronice cu sistemul său de automatizare Marpower (MAS), oferind o piesă complexă de personalizare. MAS modular colectează informații de la toate subsistemele de la bord și comunică cu stațiile de încărcare de la mal. Datele relevante sunt afișate clar pe interfața centrală de pe punte. Integrarea managementului energiei cu controlul propulsiei într-o singură soluție de automatizare, permite ca e-feribotul să fie operat de o singură persoană.

Câteva cheie cifră:

Lungime feribot : 23 metri

Putere de propulsie : 2x 100 kW

Putere propulsie de provă : 1x 25 kW

Capacitate baterie : 180 kWh

Stație de încărcare la mal : 600 kW

Recent, primele e-feriboturi din serie au fost predate clientului final. Eekels este foarte recunoscătoare lui Damen pentru comandă și încrederea în expertiza noastră tehnică.

Stuur project door