Zr. Ms. Luymes & Zr. Ms. Snellius

Eekels a finalizat cu succes lucrările electrice care fac parte din Actualizarea Midlife a Zr. Doamna Luymes & Zr. doamna Snellius.

Zr. Doamna Luymes & Zr. Dna Snellius sunt nave de inspecție hidrografică (HSV) a căror sarcină principală este să cartografieze fundul mării. Serviciul Hidrografic al Marinei Regale a Țărilor de Jos folosește aceste informații pentru a crea hărți nautice etc.

La comanda și în colaborare cu Damen Shipyards Den Helder, Eekels a petrecut aproape doi ani lucrând la lucrările de inginerie, pregătirea lucrărilor și instalarea la bordul celor două nave. Pe lângă întreținerea cablajelor și a conductelor, o serie de sisteme au fost complet înlocuite sau modernizate, cum ar fi telefonul, iluminatul de navigație, alarma de incendiu și sistemele CCTV.

Colaborarea dintre Damen și Eekels a mers genial pentru ambele părți.

William de Boer, (fost) coordonator de proiect la Damen, explică: „Noi, cei de la Damen, suntem foarte conștienți de faptul că nu puteți construi nave pe cont propriu. În general, lucrați împreună ca o echipă care nu are doar expertiza și experiența pentru a aborda complexitatea problemelor, dar are și mentalitatea de a o transmite corect într-o lucrare de înaltă calitate. În ceea ce privește acest lucru, actualizarea Midlife (MLU) a angajaților Eekels a HOV-urilor a fost impresionantă.”

Deși majoritatea cablurilor era încă în stare bună și nu trebuia înlocuită, în total peste 23 de kilometri de cablu au fost înlocuiți între cele două HOV.

Martin de Kroon, Project Manager E&I la Damen, explică: „Cu nave complexe precum Zr. Doamna Luymes & Zr. Dnă Snellius, aveți nevoie de părți care înțeleg meseria, care, cu doar câteva cuvinte, sunt capabile să identifice rapid ce direcție să ia și să rezolve problemele. Am simțit acel „clic” cu echipa de instalare a lui Eekels și am ajuns cu siguranță la locul potrivit – și asta a fost fantastic!”

Datorită actualizării Midlife, ambele nave, care au fost puse în funcțiune inițial în 2003/2004, sunt acum utilizate din nou pe termen lung de Marina Regală a Țărilor de Jos.

Stuur project door