Münsterland

Eekels a primit comanda de la Scheepswerf Niestern Sander Repair BV din Farmsum pentru refacerea instalației electrice din Münsterland. Feribotul este deținut de AG Ems și face parte din linia Borkum și este utilizat împreună cu Ostfriesland pentru serviciile de feriboturi către insula germană Borkum.

Nava va primi o reparație majoră cu scopul de a crește durabilitatea și eficiența energetică. În acest scop, conceptul de mașină va fi adaptat la un sistem de propulsie diesel-gaz-electric (Dual Fuel) cu poduri electrice rotative la 360°. Conversia reduce emisiile de dioxid de carbon cu 20% și oxizii de azot și sulf cu mai mult de 90%. Praful fin va fi aproape complet evitat.

Pe măsură ce este nevoie de mai mult spațiu pentru combustibil GNL și propulsie, pupa va fi extinsă cu 15 m. Acest lucru va face loc pentru cca. 15 autoturisme suplimentare, precum și două noi saloane și o terasă mai mare. Toate saloanele vor fi modernizate și dotate cu iluminare LED eficientă din punct de vedere energetic.

Ingineria noii pupe a început deja. În jurul lunii august 2020 pupa veche va fi înlocuită cu pupa nouă. Proba și livrarea către proprietar sunt programate pentru sfârșitul lunii februarie 2021.

Eekels este responsabil pentru proiectarea, furnizarea și instalarea echipamentelor, inclusiv noi tablouri de distribuție cu management al energiei, convertor de rețea, unități de propulsie, sisteme de detectare a incendiilor și a gazelor și sistemul de alarmă și monitorizare Marpower.

Stuur project door