Easy Max II

Joi, 29 octombrie, Koninklijke Niestern Sander B.V. a lansat cu succes noul model „EasyMax II” NB-851.

EasyMax este nava soră a „Egbert Wagenborg”, care aparține Wagenborg Shipping B.V. și a câștigat prestigiosul Premiu KNVR Shipping în 2017. Principiul EasyMax se bazează pe „Ușor de operat, performanță maximă”. Acest principiu este văzut ca un standard pentru transportul sustenabil, având în vedere tonajul considerabil de 14.200 de tone cu un volum de 625.000 de picioare cubi, ceea ce corespunde la 17.700 m3 combinat cu un consum foarte scăzut de combustibil.

Eekels|TBI a proiectat și montat instalația electrică completă. Designul s-a bazat pe principiul creării unui tonaj cât mai mare posibil, cu cât mai puțin spațiu suplimentar și greutăți risipite. Spre deosebire de navele tradiționale, podul și cazarea în acest design sunt situate în prova navei, iar sala mașinilor este situată în pupă. Acest lucru îmbunătățește vizibilitatea de pe pod, care nu este limitată de încărcătură, precum și confortul în spațiile de cazare pentru echipaj în raport cu nivelul de zgomot, deoarece sala motoarelor este situată în pupă.

Nivelul de confort pentru echipaj a fost un alt principiu important al acestui design. A fost acordată atenție tehnologiei, ergonomiei, siguranței și aspectului. Un exemplu în acest sens este biroul de pod AlphaBridge, care a fost furnizat de Eekels. Nava are, de asemenea, o conexiune prin satelit, TV la bord și internet, care poate fi folosit pentru a comunica cu oamenii de acasă. De asemenea, pot fi utilizate diverse dispozitive prin conexiunea la internet pentru a oferi suport de la distanță și citiri de întreținere.

Easymax II are o lungime de 149,95 metri, lățimea de 15,90 metri și un pescaj de 8,60 metri, are două camere mari și o carenă care a fost întărită pentru a rezista la gheață. Aceasta înseamnă că poate fi folosit în întreaga lume și este capabil să transporte atât mărfuri grele, cât și mai ușoare, precum și mărfuri deschise cu trapele deschise. Pe lângă biroul de pod AlphaBridge menționat mai sus, nava este echipată și cu sistemul avansat de automatizare Marpower (MAS), care își monitorizează subsistemele. Sistemul MAS este dezvoltat tot timpul, cu scopul ca în cele din urmă să poată contribui la navigația autonomă.

Nava vine, de asemenea, cu tablouri principale și de urgență de 400 V, cutii de distribuție, generator de arbore, propulsorul de prova cu frecvență controlată Marpower de 750 kW, inclusiv motor, sistemul complet de iluminat și diferitele sisteme de comunicații necesare.

Punerea în funcțiune a început acum, iar nava va fi livrată către Wagenborg Shipping B.V. la începutul anului 2021.

Stuur project door