Eekels I TBI predă e-CO2tainer către Mobilis I TBI

Pe 4 octombrie, Eekels a predat primul dintre cele cinci inițiale e-CO2tainere companiei TBI Mobilis.

E-CO2tainer a fost dezvoltat cu și pentru Mobilis în colaborare cu unitățile de afaceri Industry & Infra și Systems. Pe baza unei idei a lui Jeroen Ritzer - van Dinther (Electure), a fost dezvoltată o sursă de alimentare mobilă pentru utilizare, printre altele, pe șantierele Mobilis. În timpul construcției, sunt adesea necesare capacități semnificative de putere și putere de vârf, în timp ce acest tip de conexiune nu este (încă) disponibil. Aplicarea pentru o conexiune atât de mare este costisitoare și consumatoare de timp, în timp ce o conexiune mai mică poate fi adesea realizată pe termen scurt. În aceste cazuri, e-CO2tainer poate oferi o soluție prin stocarea energiei într-un pachet de baterii prin care furnizează energie pentru un șantier. Bateriile sunt încărcate 24 de ore pe zi cu capacitate redusă, iar rezervele de vârf la șantier sunt acoperite de baterie. Când nu există alimentare de la rețea sau energia furnizată de la rețea nu este suficientă pentru a menține bateria încărcată, generatorul din e-CO2tainer este pornit.

Acest generator de Etapa V funcționează pe HVO100. Acesta este un biocombustibil. Aceasta înseamnă că e-CO2tainer este neutru din punct de vedere al CO2, ceea ce permite Mobilis să respecte standardele de emisie stipulate pentru proiecte. Datorită standardului de evacuare Etapa V, particulele de funingine create sunt captate într-un sistem de filtrare. Acest lucru face ca generatorul instalat să fie unul dintre cele mai curate disponibile în prezent. În combinație cu combustibilul HVO100, aceasta este una dintre primele aplicații ale acestui tip de generator.

Prezentarea festivă a avut loc prin transferul etichetei de intrare de către Hendrik de Haan, regizorul Eekels (l) către Robert-Jan Feijen, regizorul Mobilis (r). Eticheta nu reglementează doar accesul la e-CO2tainer, ci și autorizarea și programarea e-CO2tainer.

e-CO2tainer este o dezvoltare de succes a unităților de afaceri Industry & Infra and Systems. Industry & Infra a dezvoltat designul hardware și software-ul PLC, în timp ce Systems a contribuit cu cunoștințele unității și a furnizat software-ul de operare de nivel superior bazat pe platforma MAS. Operațiunea se desfășoară pe platforma MAS, iar pentru analiza datelor a fost dezvoltată o platformă de date de pe care pot fi urmărite toate containerele. E-CO2tainers sunt echipate cu o conexiune de date Ethernet care permite monitorizarea de la distanță. Alarmele și stările sunt trimise și din container către un administrator local al e-CO2tainers (de exemplu, maistrul șantierului). Dacă nu poate corecta defecțiunea, Eekels poate arunca o privire asupra containerului împreună cu el și poate oferi sfaturi de la distanță.

Un rezultat grozav, unde un produs frumos a fost dezvoltat printr-o strânsă colaborare între diferitele unități de afaceri. Mobilis vede un viitor luminos pentru acest tip de sistem.

Înainte articol