Eekels | TBI comandat pentru al doilea SeaXplorer

Eekels a fost însărcinat de Damen Shipyards Gorinchem să implementeze instalația electrică în SeaXplorer 77, care va fi construit în curând. Acesta este succesorul SeaXplorer 62, pentru care Eekels a primit comanda în 2017.

SeaXplorer 77 este o combinație între un superyacht de lux și un iaht de expediție, un design personalizat în conformitate cu dorințele clientului. Cu un centru de scufundări, un hangar subacvatic și o helipunte plutitoare pentru două elicoptere, această navă extraordinară este potrivită pentru heli-ski, scufundări și alte aventuri atât în apele tropicale, cât și în Arctica. SeaXplorer 77 oferă cazare pentru 12 oaspeți și 25 de membri ai echipajului și expediției.

Eekels va fi responsabilă de integrarea instalațiilor electrice și a sistemelor de acționare, a cutiilor de distribuție a curentului și a luminii, a instalației complete de iluminat, a sistemului de baterii, a convertizoarelor de frecvență, a convertizorului de mal și a sistemului de alarmă și monitorizare Marpower, inclusiv de detectare a incendiilor și a gazelor. Iluminatul și domotica de lux (automatizare interioară) sunt realizate integral la comandă.

Construcția navei va fi realizată în principal la Șantierul Naval Damen Galați (România). Eekels România se va ocupa de lucrările siderurgice și de cablarea instalației electrice, precum și de punerea în funcțiune inclusiv de prezentarea sistemelor către Klasse. Finisajul va avea loc la constructorul de superyacht Amels din Vlissingen. Punerea în funcțiune a SeaXplorer 77 este planificată pentru septembrie 2020.

Share this article