Eekels: Tehnologie cu emisii zero de la A la Z

Eekels este pe deplin angajat față de sustenabilitate. Tehnologii noi, prietenoase cu mediul, minimizarea amprentei ecologice, reducerea emisiilor, digitalizarea, circularitatea și eficiența energetică sunt importante pe agenda lui Eekels.

Beneficiile de sustenabilitate

ale modurilor în care putem contribui la sustenabilitate sunt furnizarea de soluții integrate. Aceasta presupune o abordare multidisciplinară a proiectării și realizării proiectelor, inclusiv instalațiile tehnice și întreținerea întregului sistem. Beneficiile sustenabilității constă în colaborarea eficientă, care generează soluții creative și reduce costurile de eșec. Pentru Eekels, investiția în inovare, noi parteneriate și digitalizarea produselor și proceselor este esențială. Prin participarea activă la procesul de producție, contribuim la produse inovatoare și la concepte totale.

Tranziția energetică

În cadrul tranziției energetice, Eekels se concentrează pe minimizarea emisiilor și pe maximizarea utilizării soluțiilor energetice inteligente. Luăm soluții de energie durabilă ca punct de plecare. Deoarece fiecare proiect este unic, nu există o soluție unică; aceasta necesită o abordare integrată la începutul fazei de proiectare. Eekels oferă soluții pentru, pe de o parte, reducerea cererii de energie pe durata de viață, în timp ce, pe de altă parte, crește ponderea energiei din surse alternative, cum ar fi hidrogenul, metanolul și amoniacul.

Hidrogen: de la inventar până la implementare

Cu departamentul său HPS (Hydrogen Power Solutions), Eekels oferă soluții în domeniul sistemelor electrice durabile pe bază de hidrogen pentru sectorul maritim, industria de producție și mediul construit.

În următorii câțiva ani, hidrogenul ca și combustibil va juca un rol foarte important în tranziția energetică și în societate. Factorii de decizie, instituțiile de cunoaștere și sectorul industrial subscriu la potențialul hidrogenului ca purtător de energie cu emisii zero și sunt pe deplin angajați în dezvoltarea tehnologiilor, producția și distribuția hidrogenului și a aplicațiilor acestuia.

Eekels identifică, dezvoltă, furnizează și integrează soluții bazate pe stive de celule de combustibil standardizate și modulare, care oferă sisteme de încredere și eficiente din punct de vedere energetic. Eekels construiește modulele intern și le conectează la sistemele de gestionare și conversie a energiei Eekels.

Acest lucru îi permite lui Eekels să ofere sisteme compacte, eficiente din punct de vedere energetic și fiabile, care au o durată lungă de viață, o mare flexibilitate și pot fi utilizate pentru diverse aplicații. Soluțiile mobile și containerizate sunt oferite în intervale de la 200 kW până la aproximativ 2 MW.

Sisteme de tratare a apei de balast

Din 2024, toate navele care călătoresc la nivel internațional trebuie să aibă la bord un sistem de tratare a apei de balast (BWTS) aprobat pentru a preveni deteriorarea ecosistemelor locale din oceane. De asemenea, navele existente trebuie să instaleze un BWTS aprobat. În calitate de integrator independent de sisteme, Eekels este foarte activ în acest domeniu și a instalat deja cu succes peste 300 de BWTS în timpul reparațiilor în întreaga lume.

Conexiune la țărm

Porturile și-au stabilit obiective de reducere a emisiilor de carbon, a emisiilor locale și a poluării fonice. O sursă importantă de emisii și zgomot sunt navele ancorate în locuri fără o conexiune la mal. Aceste nave folosesc propriile motoare sau generatoare, care funcționează cu motorină, pentru a genera energia electrică de care au nevoie. Prin utilizarea instalațiilor electrice de la mal, emisiile pot fi reduse. Eekels poate moderniza navele existente cu diverse soluții pentru conectarea la mal.

Mai multe referințe