Strategia de reducere a co2

Politica de reducere consum energetic și a emisiilor de CO2

Reducerea emisiilor de CO2 este de o importanță crucială pentru controlul schimbărilor climatice, oferind un mediu viabil și durabil. Eekels susține o politică ambițioasă de sustenabilitate și, prin propriul program, își propune să contribuie la reducerea emisiilor sale de CO2. Se elaborează anual un plan care va conduce la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2.

Planul de reducere a emisiilor de CO2 este parte integrantă a Sistemului de management al energiei și al raportului privind Amprenta carbonului Eekels. Planul vizează toate domeniile de lucru și este evaluat periodic astfel încât să poată fi ajustat continuu dacă este necesar. În timpul acestei ajustări, rezultatele ce au impact asupra afacerii sunt monitorizate și modificate după caz.

Eekels a considerat anul 2009 drept anul de referință pentru politica sa de reducere emisii de CO2, an cu care se va compara progresul reducerii. Pentru o înțelegere corectă, Eekels a realizat un inventar acestor tipuri de emisii de CO2 în conformitate cu clasa de performanță a emisiilor de CO2. În același timp, a fost efectuată o scanare energetică pentru identificarea consumatorilor de energie.

Scopul general al Eekels este de a reducere amprenta de CO2 cu 3% pe an, în kilograme de CO2 pe oră de proiect. Efectele acestor măsuri vor afecta domeniile I și II din Scara de performanță CO2.

Pe lângă diverse inițiative minore, Eekels a reușit să reducă următoarele emisii de CO2:

  • Reducerea numărului de kilometri parcurși pe oră proiect și reducerea consumului de carburant;
  • Flota de autoturisme si mașini in leasing tip “eco”;
  • Reducerea consumului de gaze pentru încălzirea clădirilor;
  • Utilizarea energiei eoliene;
  • Reducerea consumului de energie electrică.