Inițiative

Eekels este conștient de responsabilitatea sa de a contribui la o societate durabilă. În mod independent și în colaborare cu clienții și alte părți interesate, a luat diverse inițiative pentru a realiza acest lucru. Exemple dintre acestea sunt descrise mai jos.

Participare la proiectul „Hidrogen pentru puterea țărmului”

În contextul conștientizării mediului și CO2, Eekels participă la proiectul „Hidrogen pentru puterea țărmului”.

Porturile urmăresc reducerea emisiilor de CO2, a emisiilor locale și a poluării fonice. O sursă importantă de emisii și zgomot este reprezentată de navele care sunt andocate, fără nicio conexiune de energie la mal disponibilă. Aceste nave folosesc propriile motoare sau generatoare la bord pentru a produce electricitatea necesară folosind motorină. Instalațiile electrice de la mal permit reducerea emisiilor, dar acest lucru este costisitor.

Acesta este motivul pentru care porturile caută o soluție mobilă și flexibilă cu zero emisii pentru a furniza energie electrică de la mal navelor. Deoarece reducerea și evitarea emisiilor atât din climă, cât și din mediu (NOx, SOx, particule în suspensie etc.) este scopul, se pare că hidrogenul ca purtător de energie oferă singura soluție potrivită pentru puterea necesară.

Scopul proiectului „ Hidrogen pentru puterea țărmului” este de a proiecta, testa și realiza un agregat mobil de celule de combustie, care poate fi utilizat în porturile de pe malul Mării Wadden pentru a furniza navelor andocate puterea de la mal. Pe baza primei analize a fost realizată o configurație pentru o unitate pilot. Sistemul va rula câțiva ani, după care experiențele de învățare vor fi integrate în proiectările, testele și realizarea unui prototip.

În perioada de probă, proiectul va avea deja ca rezultat reducerea emisiilor cu o reducere intenționată de 908 tone CO2/an și 4687 kg NOx/an. De asemenea, vor exista mai puține perturbări de zgomot, deoarece navele care sunt aprovizionate nu mai trebuie să folosească motoarele navei lor.

Se va răspunde la întrebările referitoare la capacitatea de a furniza energie electrică navelor. Prin aceasta, proiectul conduce la o perspectivă mai bună a utilizării hidrogenului în aplicațiile de energie electrică de la mal care pot fi utilizate și în alte aplicații off-grid, cum ar fi șantierele de construcții și festivaluri, care pot accelera aplicarea hidrogenului în alte aplicații off-grid.

Proiectul s-a potrivit bine cu ambițiile acordului climatic olandez, care se concentrează în mare măsură pe hidrogen ca purtător de energie neutru din punct de vedere climatic. De asemenea, foaia de parcurs pentru hidrogen conturează contururile unei aprovizionări durabile de energie în 2050, în care hidrogenul este un element robust ca purtător de energie neutră în CO2. În foaia de parcurs pentru hidrogen se recunoaște că inovarea nu este necesară doar în producție (de exemplu, electroliză): pe lângă utilizarea hidrogenului în industrie, hidrogenul va trebui să fie aplicat și în aplicații noi ca purtător de energie neutru pentru a ajunge la obiectivele de climă. De asemenea, proiectul se încadrează bine în ambiția Fondului Wadden în ceea ce privește porturile durabile din marea Wadden, natura, sustenabilitatea menajului energetic și turism durabil.

Servicii de reducere a energiei

Soluțiile de reducere a energiei reprezintă o parte majoră a portofoliului nostru de servicii. Acesta este motivul pentru care Eekels oferă clienților săi consiliere pro-activă cu privire la domeniul de aplicare disponibil pentru reducere oferit de cea mai recentă tehnologie. Eekels lucrează la instalații complexe care necesită soluții specifice clientului. Prin urmare, Eekels colaborează în mod proactiv cu clienții săi pentru a furniza cele mai bune soluții posibile pentru reducerea consumului de energie. Pe lângă optimizarea tehnică a proceselor, Eekels oferă o gamă completă de oportunități de reducere a energiei care sunt foarte interesante pentru segmentele de piață în care operează și au un timp scurt de amortizare. Cunoștințele noastre despre tehnologia de propulsie, automatizarea industrială și integrarea sistemelor, combinate cu cunoștințele specifice de proces ale clientului, pot face instalațiile extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Seminarii de energie

În timpul sărbătoririi centenarului din 2008, Eekels a organizat un seminar despre economisirea energiei. Dându-și seama de necesitatea reducerii impactului asupra mediului și datorită răspunsurilor entuziaste ale participanților la seminar, Eekels a decis în 2008 să organizeze acest eveniment anual.

Prin organizarea acestor seminarii, Eekels își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la scopul și necesitatea reducerii consumului de energie pe segmentul său de piață. În colaborare cu partenerii săi tehnologici, Eekels se concentrează pe tendințele și cele mai recente evoluții tehnologice în domeniul reducerii energiei. Ca punct de plecare, se discută tehnologii care, în cadrul infrastructurii existente, sunt atât eficiente energetic, cât și de interes economic. Economiile de energie care se realizează prin implementarea tehnologiilor discutate are un efect direct și pozitiv asupra reducerii emisiilor de CO2.

 

Îmbunătățirea învățământului tehnic

Educația este unul dintre pilonii societății noastre. Calitatea sa afectează direct structura societății. Educația este esențială pentru economia bazată pe cunoaștere a Țărilor de Jos și asigură că Țările de Jos rămâne în fruntea dezvoltărilor tehnologice. Eekels Technology B.V. susține importanța societală a educației și participă la diferite inițiative care vizează îmbunătățirea educației tehnice. De ani de zile, Eekels a fost partener în Institutul de Inginerie de la Universitatea Hanze din Groningen. În 2014, această colaborare a fost stabilită în „ Pactul de colaborare”.