Istoric

În 1908 Herman G. Ekels a fondat compania Electrotechnisch Bureau Herman G. Eekels N.V HOOGEZAND, astăzi cunoscută ca Eekels Technology B.V.

Herman G. Ekels s-a născut pe 9 ianuarie 1882. Din 1905 Ekels s-a mutat în Hoogezand, unde a găsit un loc de muncă la o fabrică de nituri. Fabrica a intrat în insolvență în anul 1907.

În perioada următoare, Herman Ekels a decis să-și porneasca propria lui afacere, specializată în grilaje metalice. În plus, și-a schimbat numele în Eekels.

Un an mai târziu, a decis să-și extindă afacerea formând un department electric.

În următorii ani, din ce în ce mai multe departamente au fost create în cadrul companiei în timp ce Eekels dezvolta relații bune cu numeroase fabrici constructoare de mașini și fabrici de carton.

Relațiile cu compania W. Bernet & Co s-au intensificat, rezultând din ce în ce mai multe implicații în domeniul naval.

În 1918 compania s-a mutat într-o clădire situată pe strada principală a orașului Hoogezand, pe o zonă destinată dezvoltării. În următoarele decade, compania a fost în continuă expansiune și prin urmare a cumpărat zonele adiacente.

În 1932, la doi ani după ce H. G. Eekels s-a îmbolnăvit, fiul său A. J. B Eekels s-a alăturat companiei tatălui la vârsta de 18 ani. Compania s-a schimbat într-un parteneriat general în 1937, când A. J. B Eekels a devenit co-proprietar al companiei. La scurt timp după aceea,  A. J. B Eekels a preluat managementul companiei, datorită bolii în urma căreia Herman G. Eekels a decedat în anul 1946.

În 1949 compania a fost transformată în societate cu răspundere limitată, cu A. J. B. Eekels ca unic director și H. H. Jongman, Schapink și Wijtzes cu drept de semnătură.

În anul 1973, Eekels este preluată de grupul OGEM. În urma lichidării din anul 1982, OGEM a fost redenumit TBI. În ziua de astăzi Eekels este încă membră TBI.

În urmă cu mai bine de un deceniu, Eekels s-a mutat la noul sediu de pe A. Plesmaniaan în zona industrială din Kolham, după ce a fost poziționată pe strada principală din Hoogezand pentru 84 de ani.

Herman G. Eekels (nepotul fondatorului Eekels)